Tervetuloa ensimmäisen blogipostaukseni pariin! Tänään puhutaan hieman Thaimaan ruuasta sekä kulttuurista! <3
Thaimaalaisia tapoja on monenlaisia ja niitä kannattaa kerrata ennen Thaimaahan matkustamista. Thaimaassa käytetään wai- tervehdystä, jossa kädet liitetään yhteen, laitetaan sormet leuan alapuolelle, kyynärpäät ulospäin osoittaen ja kumarretaan, mitä korkeammalle nostat kätesi on se merkki suuresta kunnioituksesta. Wai- tervehdys on aina kohteliasta tehdä takaisin, sillä on loukkaavaa jättää se huomioimatta. Esimerkiksi Munkkeja sekä kuninkaallisen perheen jäseniä tervehditään kädet otsan kohdalla, suuren kunnioituksen osoittamiseksi, he eivät kuitenkaan tee tervehdystä takaisin sillä he ovat ylemmässä arvossa, alempiarvoinen tervehtii aina ensin.
Thai food culture is simple and clearly different from other Asian food cultures. This is because Thailand has never been subject to other countries. Thai food culture has been influenced by Indian and chinese food cultures. On Thai food they usually use a lot of noodles, vegetables, rice, fish, chicken, seafood and meat.
Five Common foods in Thailand:
Pad Thai (fried noodles with shrimp and tofu)
Tom Yum (spicy shrimp soup)
Som Tam (papaya salad)
Khao Niao Mamuang (dessert, sticky rice served with mango)
Today i made Pad Thai and it was delicious!<3
Gör Pad Thai så här :
3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar
Pad Thai såsen:
1 msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås,
1/2 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
2 1/2 dl groddar
2 ägg (lättvispade)
Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Kuvien lähteet:
https://minnethaimaassa.com/thaimaa-blogi/thaimaa-kulttuuri/
https://maailmanmakuja.fi/wp-content/uploads/2020/08/IMG_2275.jpg
https://i.pinimg.com/564x/0c/a5/e7/0ca5e7e975cb8bf70fd7c19334e3282d.jpg
https://www.thinkeatdrink.com/wp-content/uploads/2012/11/boat-noodle-soup-1.jpg
https://c.ndtvimg.com/1hkfbvu_som-tam-salad_625x300_04_September_18.jpg
https://cdn.tasteatlas.com/images/dishes/affbfbd16972411ebba5219d12a3c793.jpg?mw=1300
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti