lauantai 10. huhtikuuta 2021

Indonesian ruokaa ja kulttuuria

 Tänään kurkkaamme indonesialaisen ruuan ja kulttuurin pariin! <3


Indonesia on Kaakkois-Aasian valtio, joka koostuu noin 17 500 saaresta ja on maailman suurin saarivaltio. Indonesiassa on yli 240 miljoonaa asukasta. Virallinen kieli Indonesiassa on bahasa Indonesia, mutta todella monet paikalliset puhuvat myös jotain muutakin paikallista kieltä, niitä on monia satoja. 

Maa on myös maailman suurin Muslimivaltio, vaikka maasta löytyy myös paljon kristittyjä ja hindulaisia. Uskonnon rooli ei esiinny tavallisessa elämässä kummemmin, paljastavasti pukeutuminen ei kuitenkaan ole suotavaa. Indonesiassa matkustaessa pärjää pitkälti englannilla, ainakin turistikohteissa. 

Kunnioittaaksesi paikallisten pyhäkköjä sekä tapoja on suotavaa peittää hartiat ja polvet, myös liian tiukkoihin vaatteisiin pukeutumista kannattaa välttää. Monessa paikassa valokuvaaminen ei ole myöskään sallittua joten ennen kuvaamista kannattaa tarkistaa onko kuvaaminen sallittua kyseisessä paikassa vai ei. Kengät pitää aina riisua ennen kuin astut temppeliin tai moskeijaan Jalkapohjia pidetään myös epäpuhtaina, joten niillä ei ole kohteliasta osoittaa Buddha-hahmoa tai muuta pyhäkköä kohti istuessasi.



Indonesian food culture is really rich and varied. Common is a combination of opposites such as fiery and cooling or sour and sweet. The country is not officially an Islamic state, yet little pork is eaten and Halal meat and food are also popular. Indonesia, Thailand and China use a lot of the same ingredients, the foods still differ a lot. In Indonesia, too, eating may be really different in different provinces, in one province eating really hot foods may be common and in another mild and sweet. Eating rice with a variety of spicy meat or vegetable sauces is really common. It is also customary to eat with a spoon in the right and a fork in the left hand, although eating with hands is common. 
        
Here are five popular foods in Indonesia:
 
Satay (made from chicken, sheep or pork, skewers on bamboo sticks, grilled and served in satay sauce.)


Rendang (
Rendang is a dry curry where the taste comes from caramelized coconut. Usually a beef stew made from beef, which is a local festive dish.)
Nasi Goreng (A very popular dish throughout Indonesia made from rice and vegetables.)






Gado Gado (Salad of steamed vegetables, tofu and eggs, served with a hundred sauces.)


Krupuk  (
Shrimp chips made from fruit or crabs.)










Själv gjorde jag stekta bananer idag, som kommer från Indonesien och har spridit sig till delikatesser runt om i världen.







           Här är instruktioner för läckra stekta bananer! <3

Stekta bananer:


3 bananer

2msk citronsaft

2msk vetemjöl

Fritös:


1 dl vatten

1 msk olja

1 1 / 2dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 äggvitor

1 dl vatten

1 msk olja

1 1 / 2dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

2 ägg

För koka upp:

 5dl rapsolja

1. Blanda vatten, olja och vetemjöl blandat med bakpulver för att steka degen. Låt degen svälla i en halvtimme och lägg sedan de vispade vita till ett styvt skum.

2. Skala och skär bananer diagonalt i 4-5 bitar. Fukta först bananbitarna på en tallrik med citronsaft och rulla sedan i vetemjölet.

3. Värm oljan i en kastrull eller gryta till 180 grader. Prova oljan med en liten smet. När degen brunnar på en minut kan du börja baka. Doppa bananbitarna i fritösen. Lyft potten med en gaffel åt gången i 4-5 stycken. Låt bananbitarna koka i het olja i 3-4 minuter tills de är vackert ljusbruna.

4. Lyft bananbitarna med en gaffel eller perforerad hink ett ögonblick för att rinna av på kökspapper och sedan på en serveringsfat. Tappa en droppe lönnsirap över de friterade bitarna.

5. Krydda lite smält vaniljglass med hackad kardemumma och lönnsirap. Servera bananer med smaksatt vaniljglass.

Att göra friterade bananer var riktigt enkelt och trevligt. Med olja måste man vara riktigt försiktig så att jag inte bränner mig. Jag kommer definitivt att göra dessa igen och ett bra tillskott med bananer är vaniljglass. Jag rekommenderar starkt att prova det själv. :)




Kuvien lähteet:
 
https://kotiliesi.fi/awpo/img/s3/2019/04/01150945/indonesialainen_ruoka.jpg?w=1400

https://kotiliesi.fi/awpo/img/s3/2019/04/01150247/indonesialainen_ruoka1.jpg?w=1300

https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2010/11/Indonesia-Bali-Pelto-IS.jpg

https://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/ibahsHStG0QuSygAsguOG/c4278d883513c5ea3d59de79f4701353/5c98b166-2295-53d1-a377-23c79a631d13.jpg?fit=fill&fm=webp&h=450&q=60&w=800

https://static.wixstatic.com/media/6196cb_7430862e8a6a4b398874aa457632c2df~mv2_d_5406_4205_s_4_2.jpg/v1/fill/w_1895,h_1311,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/6196cb_7430862e8a6a4b398874aa457632c2df~mv2_d_5406_4205_s_4_2.webp

https://anna.fi/awpo/img/s/f/ruokaohje/957295-Nasi-Goreng.jpg?w=1000

https://minimalistbaker.com/wp-content/uploads/2019/05/FRESH-and-Delicious-Gado-Gado-with-Roasted-and-Fresh-Veggies-and-Spicy-Peanut-Sauce-Simple-ingredients-ready-in-30-minutes-dairyfree-dinner-lunch-gadogado-glutenfree-minimalistbaker-recipe-7.jpg

https://cdn.pixabay.com/photo/2020/02/26/10/28/krupuk-4881400_1280.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUaPpPPb-C9de2zLjb6REv9szuxV7gP9l8oYaA6A4DHdRCIOl1dM-tR1cLbwdCpGSmlXPfM2Gue1rGLgf2D1iWY1ffCKmRNxCtJ_xywUeZuhv3gWhv02hcnq_RrjhpXJo6ruyjUQbF5dml/s640/IMG_3466+%25282%2529.jpg



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Intialaista ruokaa ja kulttuuria

Tervetuloa Intialaisen ruuan ja kulttuurin pariin! <3 Intia sijaitsee Etelä-Aasiassa ja sen väestö on maailman toisiksi suurin. Uskonto o...